Sidor

torsdag 3 mars 2011

Hur mår du Anna??

Det är så ENSAMT!!!
Det är så TOMT!!

Visst,  huset är fullt av barn så jag är inte ensam och här är sällan tomt.
Men det känns väldigt tomt och ensamt!!

Det finns inte längre någon hemma att diskutera vardagliga saker med.
Det finns inte längre någon hemma att diskutera vuxna problem med.
Det finns inte längre någon hemma att diskutera ekonomiska problem med.
Det finns inte längre någon hemma att diskutera barnuppfostran med.
Det finns inte längre någon hemma att ................................ med.

Åh, vad jag saknar honom!!
Åh, vad jag saknar honom!!
Åh, vad jag saknar honom!!
Min stora kärlek Fredrik!!!

Men samtidigt:
Det finns inte längre någon cancer här hemma!!!
Det är faktiskt en befrielse!!


Hur mår du nu Anna??
Ja, denna fråga får jag titt som tätt och den är jättesvår att ge ett rakt svar på.
Känslorna är så kluvna.
det förstod ni nog om ni läste det som står ovan.

Jag tycker det är frustrerande att inte hela världen stannar upp och sörjer Fredrik. Tiden rullar ju på precis som vanligt och det är jobbigt.
Jag hinner helt enkelt inte med.
Om inte tid och rum stannar upp kan ju inte jag göra det heller.
När ska jag kunna stanna upp och få tid acceptera att min stora kärlek FÖRSVUNNIT ut ur mitt liv.
 
Om vi tittar på andra sidan av myntet så är vi mycket friare nu, barnen och jag.
Det finns ingen här hemma som behöver "uppassning".
Ingen här hemma att trippa på tå för.
Barnen kan vara barn och ta med sig kompisar hem, leka, skratta, bråka utan att någon gnäller och skäller hela tiden. Visst jag kan också bli grinig på dem, men när det händer låter de MYCKET!!

Sen har jag inte kommit över att jag tycker det är orättvist att det var Fredrik som var tvungen att sona någon annans osunda levene. Vet inte om jag berättat det, men Fredrik fick lungcancer pga den passiv rökning han blev utsatt för som barn.
Själv har han aldrig rökt!
Så varför han och inte de som medvetet utsätter sina kroppar för dessa giftiga pinnar.

Usch, jag blir nog snart tokig av alla tankar som far omkring!!

På tal om det så har jag träffat Jönköpings nej Smålands nej Sveriges för att inte säga världens bästa psykolog. I tre års tid har jag letat, och jag har varit hos en hel del påstådda psykologer, men nu äntligen har det klickat.
Det är så skönt.
Jag måste nog gå varsamt fram för det ligger många undangömda känslor väl komprimerade. 
Så för att inte min energi ska försvinna, likt en ballong som tappar all luft i ett "pang" när man sticker hål på den utan att man först säkrat den med en bit tejp, så ska vi bearbeta en liten sak i taget.

Krama om era nära och kära
och försök njuta av deras jobbiga sidor.

12 kommentarer:

  1. Hej! Halkade in här via en annan blogg. Fin blogg och grattis till jättefina barn.
    Det här med att Fredrik fick cancer endast pga av passiv rökning.............han måste verkligen haft benägenheten och hade det inte blivit där så hade det säkert blivit någon annanstans eller? jag menar ingen illa bara en liten fundering, det händer ju ändå titt som tätt att folk bara får cancer på alla möjliga stället. Det går liksom inte att hitta någon riktig förklaring.
    Mina föräldrar rökte också som borstbindare i bilen och överallt och jag och mina 4 syskon som nu är i 50 års åldern har (peppar, peppar)klarat oss hitills.

    Nåväl, skickar styrkekramar till er alla!


    Hälsningar Lena

    SvaraRadera
  2. Min man fick reda på att den cancerform han hade vanligtvis var miljörelaterad. Han grubblade djupt på detta ett tag för att försöka hitta ett skäl att han drabbats. Var det möjligtvis radon i huset han vuxit upp i? Sen bestämde han sig för att lägga det åt sidan. Av ungefär de skäl som Lena ovan säger. Men hela det där komplexet av frågor kring skuld och rättvisa är det nog bra att ha en psykolog att prata med för att kanske kunna lägga det bakom dig.

    Jag förstår dig inte riktigt i det där med att stanna upp. Vad det är du skullle vilja göra om du kunde stanna upp. Det är ju att tiden går och livet rullar vidare som kommer att få dig att förstå på allvar vad som hänt. Sorgen mår nog allra bäst av att få gå bredvid, inte vårdas i en särskild bubbla. Att glömma behöver man inte vara rädd för. Efter 13 år har jag inga som helst problem att komma ihåg hur mannen var när han var frisk.

    Vardagen blir annorlunda ja. Man får ta en massa beslut själv, vara rationell. Det kan ha fördelar som naturligtvis inte uppväger förlusten. Men ändå. Och man har det bättre förspänt än sina frånskilda medsystrar, man slipper all bitterhet mot ett ex som hela tiden gör fel saker. (Sen blir man galen på de frånskilda kvinnorna och deras gnäll och klagan, särskilt de som har ett enda barn varannan vecka men känner sig fullständigt nedtyngda av arbete och ansvar. Man får hålla igen lite där, fatta att var och en tänker utifrån sina perspektiv, men det kan vara svårt!)

    Ja, det blir ensamt på den enda vuxenplatsen ett tag. Men barn är också samtalspartner. Jag blev säkert mycket mer involverad i framförallt min äldsta flickas intressen än jag skulle blivit om vi varit två vuxna.

    SvaraRadera
  3. Anna, vad skönt att du får hjälp av en psykolog. och tack för alla dina fina kommentar på min blogg!!!

    SvaraRadera
  4. Ja du Anna. Jag känner precis som du skriver. All denna tomhet som bara är där! Känner lite att du kanske gör som jag, du kväver din sorg lite? Jag känner igen det du skriver att tiden bara går och går och man hänger inte riktigt med. Du har ju dina barn runt omkring dig hela tiden och troligtvis är det dom du sätter i första rummet och dig själv därefter?
    Jag kan tänka ibland att imorgon ska jag sörja osv....men jag hinner aldrig för jag blir störd hela tiden!! Jag gråter en skvätt och sedan är det något annat som ska göras.
    Man tänker sjuka saker och det är "normalt" enligt min psykolog, du får klandra andra du får längta och du får vara precis som du vill. Det finns heller ingen tidsram när du ska sluta göra alla dom sakerna.
    När tiden är mogen så kan vi gå vidare och då gör vi det.
    Låter det lite flummigt??

    Jättekram till dig!!!

    SvaraRadera
  5. Det finns inga tröstande ord. Men en varm kram skickar jag, en helt okänd bloggläsare. KRAM!!!

    SvaraRadera
  6. Hej!

    Jag måste fråga hur ni kan veta att Fredrik fick lungcancer pga passiv rökning som barn? Ofta tar det väl 15-20 år för cancer att utveckas, borde han inte ha fått det tidigare då? Det händer ju att man får lungcancer även om man inte är rökare eller har utsatts för passiv rökninig. Därför att jag frågar är ju att min mamma dog i lungcancer och det var småcellig cancer som nästan bara drabbar rökare. Men det finns ju undantag. Själv är jag ju mellan varven livrädd för att också drabbas av lungcancer pga passiv rökning men försöker tänka att det är väldigt sällsynt trots allt!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Kanske den passiva rökningen skyndade på sjukdomdutbrottet? Han skulle säkert ha fått cancer i lungorna i allafall annars skulle väl alla som utsätts för passiv rökning få lungcancer, eller hur?. Han hade kanske bara en himla otur. Jag förstår att du är bitter och vill skulla på något.Hur tar hans föräldrar dessa anklagelser, det måste vara hårt att höra/läsa?

    SvaraRadera
  8. Anna!
    Sänder dig och dina söta barn en stor varm styrkekram!!!

    Annica

    SvaraRadera
  9. Varma kramar till hela familjen. //Gina

    SvaraRadera
  10. Hej Anna!
    Du beskriver exakt de känslor jag har för tillfället. Min sambo, 64 år, dog i småcellig lungcancer den 20/2 2011 efter att ha varit sjuk sedan nov 2009. Han var fd rökare, men slutade för 15 år sedan. I jan 2011 fick vi veta att han hade flera metastaser i levern och på slutet gick det fort. Han åkte in på sjukhuset den 10/2 och kom aldrig hem igen. Har en dotter på 5 år (är själv 46 år) som blivit utan sin pappa vilket gör så fruktansvärt ont i hjärtat. Nu är det fullt upp med planering för begravning, minnesstund och allt annat. Stor kram från Yvonne i Luleå

    SvaraRadera
  11. Anna!

    Det finns inga ord i världen som hjälper när det otänkbara händer. Trots detta så finns det heller inget annat än ord mellan människor som hjälper. Jag ska försöka ge dig mina ord. Männsikor förlorar sann kärlek överallt av skäl som kan vara djupt orättvisa. Det finns många kvinnor i din ålder som förlorat kärleken och som dessutom sörjer sina aborter. Tänkar på att livet kan vara försent.Det kanske inte blir några barn. Jag försöker inte säga att du inte har rätt att känna att just ditt öde varit onödigt hårt och orättvist.Tyck synd om dig själv. Skrik, gråt och vägra. Men glöm aldrig att livet är orättvist. Livet är det för många. Vem ha sagt att just ditt liv ska vara enkelt och uta sår. Att ha älskat är stort. Att vara tacksam för att få möjlighet att älska är klokt. Alla människor har inte fått en gåvan och mäjlighet att möta kärleken.

    SvaraRadera
  12. I simply couldn't go away your website before suggesting that I actually loved the standard info an individual provide in your visitors? Is going to be back frequently to investigate cross-check new posts

    Also visit my page; http://brechas.pilcrowcommons.com/casadelaamistad/index.php?title=Usuario:RoxanaKQW

    SvaraRadera