Sidor

onsdag 17 november 2010

Presentation

1994 träffade jag mina drömmars man i Göteborg. Vi flyttade upp till Stockholm samma år och gifte oss 1998. Vi lovade varandra trohet tills döden skiljer oss åt. Tills döden skiljer oss åt, visst ser man sig själv som gammal när man hör och uttalar de orden, inte + - 40 år.

Vi fick vårt första barn -99, en underbart vacker tjej.
   I Juni 2000 flyttade vi till Holland. Min man är forskare och fick en postdoc tjänst på universitetet i Leiden. Jag var gravid när vi flyttade iväg och i dec -00 födde jag vår första son. Givetvis var även han underbart vacker ;). Vi bodde kvar i Leiden till december- 02. När vi flyttade hem och hade vi med oss 3 barn. Jo, ni läste rätt, i mars 2002 fick vi ytterligare en underbart vacker dotter. Så vi var 5 i familjen när vi flyttade tillbaka till Sverige, denna gång hamnade vi i Täby.
Tiden i Holland var helt underbar, den längtar jag tillbaka till väldigt ofta. Jag var hemma och var "lyxhustru" en roll som passar mig perfekt. Jag önskar att jag även idag kunde spendera så mycket tid med barnen.
    När vi bott ett år i Täby började jag få panik över, att inte vara hemma för och med barnen. Det blev en för stor omställning för mig att börja arbeta så pass mycket som jag nu gjorde, vilket resulterade i ett fjärde barn. I sept- 04 fick vi vårt idag yngsta barn. Det är väl ingen som blir förvånad om jag påstår att vi även denna gång fick ett underbart vackert barn, en son.
   I Täby trivdes vi också väldigt bra, men pga min mans arbete "tvingades" vi återigen bryta upp och flytta. Han fick jobb på Chalmers i Göteborg. När vi inte lyckades hitta något lämpligt hus där valde vi att bosätta oss i Huskvarna. Det har nu hunnit bli Juli- 07. Ska jag vara ärlig så måste jag erkänna att jag aldrig känt mig riktigt hemma här.
Men så är det också här vårt liv fick en rejäl smäll på käften.

I januari -07, kan ha varit den 4:e, fick vi åka in till akuten för mannen min mådde skit! Visst vi hade varit förkylda hela familjen, men min man blev mer påverkad än oss andra. De röntgade hans lungor och upptäckte då att fanns vätska i den vänstra lungsäcken. Han blev inlagd meddetsamma och det är här och nu vårt helvete börjar. 
Det tar nästan hela månaden att få en diagnos! Jag kommer faktiskt inte ihåg hur många tester som gjordes och hur många olika specialist läkare han träffar, det ända jag kan säga var att det var MÅNGA, onödigt många!
Hur som helst slutade det med att han blev diagnostiserad med lungcancer.
LUNGCANCER, hur kan det hända?? han som aldrig rökt en cigarett!
Däremot är han uppvuxen med föräldrar som utsatt honom för passiv rökning, vilket också är orsaken till hans lungcancer.

Snacka om att livet ter sig orättvist ibland. Båda hans föräldrar lever fortfarande ett friskt och lyckligt liv. Även hans syrra, som efter att ha blivit utsatt för samma rökiga uppväxt själv valt att börja röka, trots alla kända risker, lever även hon ett friskt och lyckligt liv.
Visst, jag önskar inte denna sjukdom för någon annan. Men jag måste vara ärlig och erkänna att jag tycker att livet är FRUKTANSVÄRT orättvist och helt ologiskt.
Det blev en lång presentation, jag tackar er som orkat läsa ända hit.
Fortsättning följer i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar